nedjelja, 31. siječnja 2016.

Punjena piletina u lisnatom tjestu



Potrebno:
-2 pileca bijela mesa
-500 gr lisnatog tjesta
-300 gr sampinjona
-1 poriluk
-2 dcl kisele pavlake
-1/2 dcl bijelog vina
-1 kasika senfa
-2 zumanca
-1/2 dcl ulja
-1/2 veze persuna
-vegeta
-curry
-papar

Priprema:
1. Odvojite poptrebne namirnice




2. Bijelo meso presjeci na pola
3. pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio dzep za punjenje.
4. Sampinjone isjeci na listove, a por na kolutove te poprziti na malo ulja i zaciniti po ukusu.
5. Dinstanim sampinjonima i porom napuniti unutrasnjost bijelog mesa pa pricvrstiti cackalicom.
6. Punjenu piletinu zaciniti karijem i vegetom pa poprziti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni.
7. Iz przene piletine izvaditi cackalice pa je ostaviti da se ohladi.
8. Lisnato tjesto razvuci oklagijom na debljinu od dva milimetra i podjeliti na 4 dijela.
9. U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso vidi sliku .


10. Lisnato tjesto premazati umucenim zumancima




11. pa staviti u nauljenu tepsiju i peci dok ne porumeni.
12. Posebno sjediniti pavlaku, bijelo vino i senf pa zaciniti po ukusu.
13. Pripremljenim umakom preliti peceno lisnato tjesto.
14. Zasjecite da proviri ukusno i mirisno punjenje.


Posluživanje:
Posluziti toplo ili hladno kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Bice podjednako ukusno i ako ga pripremite sa curetinom uz paradajz salatu i bijelo vino.
Ako do sada vec nije … presjek ce vas osvoji definitivno ;)

0 komentari:

Objavi komentar