nedjelja, 31. siječnja 2016.

Kuglice od mesa

Proslavljene u nordijskim zemljama, kuglice od mesa razlikuju se od regije do regije. U Finskoj, odakle dolazi ovaj recept, zovu se Lihapullat, a u Švedskoj Köttbulla. Finci predlažu i da mesne kuglice poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.




Sastojci  4 osobe:
-500 g mljevenog mesa
-40 g krušnih mrvica
-100 ml vrhnja za kuhanje
-1 žlica ulja
-50 ml vode
-100 g luka
-1 jaje
-1 žlica Vegete
-½ žličice pimenta
-prstohvat bijelog papra
-ulje za pečenje



Priprema:
Krušne mrvice pomiješajte s vodom i vrhnjem, pa ostavite stajati oko 10 minuta. Na ulju popecite nasjeckani luk, malo ohladite, pa zajedno s pimentom, bijelim paprom, Vegetom, jajem i krušnim mrvicama dodajte mesu i dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte kuglice i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.

Posluživanje:
Pečene mesne kuglice poslužite s kuhanim krumpirom i salatom od ribane mrkve.

Savjet:
Mesne kuglice oblikujte vlažnim rukama.


0 komentari:

Objavi komentar