nedjelja, 17. siječnja 2016.
Panna cotta cream
...neodoljivo kremasti okus joj daje krem sir…........
Sastojci:
-500 ml nezasladjenog vrhnja za slag
-1 burbon vanil secer – Podravka ili drugi
-sladilo ili secer koliko vam treba
-100 g krem sira (Philadelphia, ABC ili drugi)
-1 mljevena crvena zelatina ili bez boje
-1 mala zlica tekuceg meda
-vocni preljev
-jagode
-malo vode
-sladilo ili secer
Priprema:
Zelatinu preliti s 3-4 zlice hladne vode, izmijesati i pustiti da nabubri. Stavila sam crvenu mljevenu zelatinu pa je krema njezno roza…
Vrhnje i sladilo ili secer (staviti kolicinu koliko zelite slatko) staviti kuhati nasrednjoj temperaturi, prije nego provrije, maknuti s vatre i umijesati nabubrenu zelatinu, vratiti na laganu vatru i mijesati dok se zelatina otopi. Umijesati krem sir i med. Mijesati dok se sir otopi i par sekundi istuci mikserom da se sir bolje poveze. Pustiti oko 15 minuta i zatim izliti u navlazene posudice ili u uzi duguljasti kalup oblozen folijom. Staviti preko noci u frizider, istresti na tanjurice ( moze se i rezati na razne oblike, simpaticno izgleda) i preliti preljevom po zelji….Ja sam malo prokuhala jagode i sladilo, te ispasirala..brzo i predivno fino…
0 komentari:
Objavi komentar