nedjelja, 17. siječnja 2016.
Monte cake
Uživajte u monte cake-u! ;)
Sastojci:
Za biskvit
-6 žlica šećera
-6 žlica tople vode
-6 žlica brašna
4 žlice kakaoa
-1 prašak za pecivo 6jaja
-Bijela krema
-1l mlijeka
-6 žlica šećera
-8 žlica gustina
-250 grama margarina
-Čokoladna krema (glazura)
-200 grama čokolade za kuhanje
-200 grama nutelle
-0,5l vrhnja za šlag
Priprema:
Istući snijeg od bjeljanjaka, dodati šećer. Nakon toga dodati žumanjke sjediniti dodati vodu, i ostale sastojke. Kada to sjedinite stavite u pečnicu koja je prethodna zagrijana. Nakon pečenja biskvitu dok je topao maknuti prvi sloj koji se najčešće lijepi za kremu i natopiti čokoladnim mlijekom (ili pripremiti Nesquik) . Bijelu kremu kada slažete odvojite 8dcl mlijeka i stavite za zavri. U 2dcl mlijeka razmutite gustin i šećer (žlice gustina neka ne budu prenatrpane). Kada mlijeko zavri dojdajte gustin i mješajte jako da se ne zagori. Nakon što je krema gotova stavite je u posudu i pokrijte prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Kada se krema ohladi dojdajte margarin, izmiksajte i stavite na biskvit. Čokoladnu kremu (glazuru) napraviti ćete ovako: U posudu dodajte izdrobljenu čokoladu nutellu i vrhnje za šlag. Stavite na vatru da se rastopi stalo mješajući. Dok se pojavi prvi mjehurić maknite s vatre jel vrhnje ne smije vrijeti, Krema će se stegnuti postupnim hlađenjemo dok stekne gustoću dovoljnu da se stavi na bijelu kremu prelijte ju, ali pazite da čokoladna krema ne bude pre tvrda.
Posluživanje:
Kolač izrežite na kocke i poslužite uz kavu ili sok.
0 komentari:
Objavi komentar