nedjelja, 17. siječnja 2016.
Lino parfe desert
Lijepe tortice osim svojom šarmantnom pojavom oduševit će vas i svojim okusom parfe kreme na finom čokoladnom jaffa namazu i "temelju" od keksa.
Sastojci:
-150 g Mljevenih keksa Dolcela
-3 žlice mlijeka
-60 g maslaca
-50 g nasjeckanih badema
-6 žlica Lino lade Jaffa
-1 Parfe krema Dolcela
-600 ml mlijeka
Priprema:
Mljevenom keksu dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte bademe, otopljeni maslac i dobro izmiješajte. Oko 6-8 kalupa (Ø 8-10 cm) posložite na podlogu obloženu papirom za pečenje. Kalupe lagano premažite uljem, a zatim ravnomjerno rasporedite smjesu. Smjesu dobro utisnite i stavite u hladnjak oko 20 minuta. Preko ohlađene smjese ravnomjerno nanesite Lino ladu Jaffa u tankom sloju.
U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice Parfe kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu (4 minute). Kremu odmah nanesite u kalupe preko Lino lade jaffa, poravnajte i sve stavite u hladnjak na 1 sat.
Posluživanje:
Tortice izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i poslužite.
Savjet:
Na isti način možete pripremiti tortu (Ø 24 cm).
0 komentari:
Objavi komentar