nedjelja, 17. siječnja 2016.
Slatki kup s jogurtom
Planirate li oduševiti svoje najbliže raskošnim desertom u čaši, uz pomoć mljevenog keksa Dolcela slasticu ćete pripremili mrvicu jednostavnije, bolje i brže.
Sastojci:
-250 g Mljevenih keksa Dolcela
-100 g maslaca
-2 vrećice Mljevene želatine Dolcela
-100 ml vode
-200 ml slatkog vrhnja
-200 g Vanilin šećera u prahu Dolcela
-800 g jogurta
-300 g Kompota od breskve Podravka
Priprema:
Keksima dodajte rastopljeni maslac i utisnite dobro u manji lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne. Stvrdnutu podlogu od keksa natrgajte na komade i stavite na dno 6-8 čaša za vino. Mljevenu želatinu pomiješajte s hladnom vodom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer, jogurt i dobro izmiješajte.
Namočenu želatinu rastopite na laganoj vatri neprestano miješajući, ali budite oprezni da ne zakuha. Otopljenu želatinu umiješajte u pripremljenu kremu. Dodajte na manje komade narezane breskve iz kompota, lagano izmiješajte i ulijte u pripremljene čaše.
Posluživanje:
Stavite u hladnjak na nekoliko sati i poslužite po želji uz svježe voće ili voćni umak.
Savjet:
Umjesto breskvi možete upotrijebiti i neko drugo voće iz kompota po želji.
0 komentari:
Objavi komentar