nedjelja, 17. siječnja 2016.

Čokolada i Panna Cotta


Panna Cotta je pravi užitak za nepce, a zahvaljujući Dolceli danas je brz i jednostavan odabir svih sladokusaca.


Sastojci:
-400 ml mlijeka
-1 Panna Cotta Dolcela
-1 Puding okus čokolada Dolcela
-50 g šećera
-450 ml mlijeka

Priprema:
Mlijeko zagrijte i kad zakipi, dodajte prašak za panna cottu te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. Ulijte u navlažene čaše (kalupe) u visini 2 cm i ohladite (4 komada). Kad se panna cotta ohladi, pripremite puding. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte i kad zakipi, umiješajte pripremljeni prašak za puding. Kuhajte uz miješanje 2 minute, a zatim ravnomjerno nanesite preko panna cotte u čašama. Sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku.



Posluživanje:
Desert prije serviranja istresite na tanjur i ukrasite voćem ili čokoladnim preljevom.

Savjet:
Puding pripremite sa manje mlijeka da lakše klizne iz čaša (kalupa).

0 komentari:

Objavi komentar