subota, 23. siječnja 2016.
Žerbo rolat
Eto neke me cure naterase da napisem recept,kore iste kao za žerbo kocke,fil isti ovde je razlika sto se mota u rolat i preliva cokoladom :) Ukus poznat,ali izgled je lepsi bar meni i efektniji.Kada sam stavila na tacnu zerbo kocke i zerbo rolat svi su se uhvatili za rolat ;) Onda ovaj recept poklanjam svim mojim dragim cool prijateljicama,neka vam ova godina bude bolja i uspesnija,puno zdravlja i ljubavi od srca vam zelim!
Sastojci:
za kore
-350g brasna
-100g margarina
-100g secera
-1 vanil secer
-1/2(25g) svezeg kvasca
-2dcl toplog mleka
-1 jaje
za fil
-150g mlevenih oraha
-150g secera
-oko 300g dzema (kajsije,sljive,smokve..)
preliv
-100g cokolade
-3kasike secera
-3kasike vode
-30g margarina
Priprema:
Za testo:
U malo toplog mleka razmutiti kvasac i malko brasna,ostaviti.
Za to vreme u plasticnu ciniju sipati brasno,dodati jaje,mesati varjacom,secer,vanil secer i otopljeni margarin,zatim kvasac sa mlekom i ostatak mleka. Umesiti mekano testo. Po potrebi dodati malko brasna da se ne lepi. Podeliti na 3 jufkice i svaku razviti na pravougaonik sto tanji(ali nemojte ni da se providi testo). U posudu staviti mlevene orahe,secer i dzem dodavati dzematoliko da dobijete fil koji ce fino da se maze na testo,da ne bude ni jakogust ni redak. Sa spatulom mazati fil na svaku koru i umotati u rolat. staviti u pleh oblozen pek papirom i peci na 170c oko 15 min. Treba malo da porumeni.
Za preliv:
ja sve topim u mikrotalčasnoj a vi mozete na tihoj vatri,ne na pari.
Staviti u odgovarajucu posudu cokoladu,vodu,secer i margarin na tihoj vatri mesati dok se sve ne otopi i ne postane sjajno. Ako topite u mikrotalasnoj otvarati na svakih 10 sec. i promesati. preliti ohladjen rolat. Najbolje je kad prenoci pa sutradan seci na snite ,
0 komentari:
Objavi komentar