petak, 22. siječnja 2016.

Mousse torta


Za jedan zapanjujući doživljaj okusa, poslužite ovu mousse tortu koju možete ukrasiti šlagom ili otopljenom bijelom čokoladom. Savršeno za bilo koju prigodu!



Sastojci:
Za biskvit:
-6 jaja
-75 g šećera
-60 g Kakaa u prahu Dolcela
-2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
-100 ml mlijeka
-maslac za premazivanje kalupa
Za mousse:
-250 g čokolade za kuhanje
-500 ml vrhnja za šlag
-1 žličica instant kave
-1 žlica ruma
-2 vrećice Šlagfixa Dolcela

Priprema:
Za biskvit:
Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao i brašno te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti sniijeg i kuhačom lagano umiješajte u smjesu. Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40-45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi. Pripremljeni mousse prelijte preko ohlađenog biskvita kojeg ste poškropili sa 100 ml mlijeka. Tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati.



Za mousse:
Čokoladu rastopite na pari, dodajte joj 200 ml prokuhanog vrhnja za šlag i dobro promiješajte. Dodajte kavu, rum i promiješajte. Ostatak vrhnja električnom miješalicom istucite u šlag, dodajte 2 šlagfixa i još kratko miješajte. Šlag dobro umiješajte u čokoladu.

Posluživanje:
Ohlađenu mousse tortu izrežite na kriške i poslužite.

Savjet:
Ako želite, tortu možete ukrasiti šlagom ili prošarati otopljenom bijelom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar