Sastojci:
- 1 casa = 250 ml.
- 2 jaja
- 1/2 kasicice vanila ekstrakt
- rendana korica od 1 limuna
- 1 1/2 casa ovsenog brasna
- 1 casa belog brasna
- 2-3 kasike secera
- 4 kasike otopljenog putera ili ulja
Priprema:
Lagano umutite jaja sa zicom za mutenje, dodajte 3 case voda, vanila i rendana korica limuna.
Dodajte ovseno brasno, belo brasno i secer i dobro izmesajte da nema grudvica. Dodajte otopljeni i malo ohladjen puter i dobro promesajte. Zagrejan tiganj namazite uljem i sipajte od pripremljenu smesu. Pecite palacinku 30 sekundi na jednu stranu, okrenite spatulom i pecite i drugu stranu 15 do 30 sekundi. Tople palacinke namazite djemom po zelji, medom ili nutelom., preklopite kao maramicu ili kao rolatic i posipite sa secerom u prahu. Ovseno brasno mozete napraviti sami tako sto cete samljeti ovsene pahuljice u multipraktiku ili blenderu.
0 komentari:
Objavi komentar