Super poslastica za imati u zamrzivacu, pa kad dodju iznenadni gosti fino ih pocastiti.
Sastojci:
-4 jaja (razdvojiti zumanca i bjelanca)
-2 kasike secera
-0,5 l vrhnja za slag
-400 gr nutelle
-1 pakovanje puslica (ili domace puslice)
Priprema:
1. Na dno kalupa za torte 24-26 cm poredamo puslice jedna do druge. Ostatak puslica usitnimo na manje komade i ostavimo sa strane
2. Umutimo pjenasto 4 zumanceta sa jednom kasikom secera. 4 bjelanaca umutimo u cvrst snijeg sa jednom kasikom secera. Umutimo cvrsto i slag i ostavimo sa strane.
3. Pripremimo 400 gr nutelle. Nutella treba da bude tecnija, pa ako nije mozete je zagrijati ili nekoliko sekundi u mikrovalnoj ili na pari.
4. Pomjesamo zajedno umucena zumanca, bjelanca, slag i izmrvljene puslice. Preko toga pospemo nutellu i samo malo promjesamo. Napunimo kalup torte, prekrijemo plasticnom folijom i stavimo u zamrzivac. Mora stajati najmanje 5 sati prije serviranja. Kada zelimo da serviramo torticu, izvadimo ju na 20 minuta prije. Mozemo je servirati sa bobicastim vocem ili cime god zelite.
0 komentari:
Objavi komentar