nedjelja, 17. siječnja 2016.
Bananko torta
Posjet tetki donio je novo iskustvo, predivan kolač i predivne dane. Kolač me očarao, i odlučila sam od njega napraviti tortu kćerki za rođendan.
Sastojci:
Biskvit
-5 jaja
-3 žlice šećera
-3 žlice brašna
-3 žlice ulja
-2 žlice kakao
-1 prašak za pecivo
PRELJEV ZA BISKVIT
-1-2 dcl vode
-5 žlica šećera
KREMA
-4 Pudinga od banane
-8 žlica šećera
-1 l mlijeka
-250 gr margarina za kreme Zvijezda
-5 žlica šećera u prahu
-Ukrasiti gotovom Parfe kremom izrađenom po uputama na kutiji, ili glazurom od čokolade.
Priprema:
Od navedenih sastojaka potrebno je pripremiti smjesu za biskvit. Ja uvijek posebno umutim bjelanjak, a posebno žutanjak i šećer. Zatim dodajem ostale namirnice, i na kraju prašak za pecivo.
Kada u smjesu svih namirnica dodajete bjelanjak, možda će vam se činiti da je smjesa sa žutanjkom prekruta, ali to se lijepo razmješa kuhaćom. Bisvit istresemo u kalup koji smo obložili papirom za pečenje, te stavimo peći u rol na 200 stupnjeva.
Dali je biskvit pečen provjerim uvijek sa čačkalicom, ako je čačkalica zapiknuta u biskvit suha, biskvit je pečen. Vrući biskvit prelijeo vručom mješavinom vode i šećera. Te ostavimo da se ohladi.
Ja sam se zeznula jer sam zalila biskvit, a tek onda ga rezala, stoga preporučam da vi prvo razrežete pa onda prelijete. Ili čak ispečete dva biskvita. Skuhamo pundig, te ostavimo da se ohladi, a onda u hladan dodamo mješavinu razrađenog margarina za kreme izmješanog sa šećerom u prahu. Slažemo biskvit-krema*biskvit-krema, i inaće gore ide glazura od čokolade, ali ja sam stavila Parfe kremu.
0 komentari:
Objavi komentar