utorak, 19. siječnja 2016.

Princes uštipci s kokosom i čokoladom


Izrada ove izazovne slastice siguran je uspjeh s Dolcelom, a kremu možete i dodatno obogatiti kokosom, lješnjacima, kavom ili čokoladom...


Sastojci:
-1 Princes uštipci Dolcela
-170 ml vode
-100 g maslaca
-2 jaja
-600 ml mlijeka
-100 g šećera
-50 g kokosovog brašna
-100 g čokolade za kuhanje
-25 g maslaca

Priprema:
U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja. Žlicom ili uz pomoć slastičarske vrećice na namašćeni lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 komada). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje. Pecite 30-35 minuta na 200 °C i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.


Za kremu:
U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka Dolcela i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute. Dodajte kokosovo brašno i još kratko promiješajte. Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak. Maslac rastopite i kuhajte neprestano miješajući na laganoj vatri dok ne postane proziran. Uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i poklopite. Nakon 2-3 minute otklopite i dobro izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
Pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula, ali pazite da ostane tekuća. Prelijte ju preko princes uštipaka i stavite u hladnjak do posluživanja.

Posluživanje:
Poslužite dobro rashlađene.

Savjet:
Umjesto čokolade možete samo posuti šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar