utorak, 19. siječnja 2016.

Kolač s makom i jabukom


Kolač s makom i jabukama možete pripremiti i u verziji s orasima ili bademima, u svakom slučaju uživati ćete u sočnom kolaču s jabukom.


Sastojci:
-3 jaja
-100 ml ulja
-150 ml mlijeka
-1 Biskvit fantazija Dolcela
-100 g maka u zrnu
-1 jabuka (150 g)
Za glazuru:
-40 g maslaca
-100 g čokolade




Priprema:
Jaja, ulje i mlijeko izmiješajte električnom miješalicom, dodajte mješavinu za biskvitna tijesta, mljeveni mak i naribanu oguljenu jabuku. Smjesu dobro promiješajte i izlijte u lim za pečenje (34 cm x 20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje:
Poslužite ohlađen uz omiljeni napitak.

Savjet:
Umjesto maka možete dodati orahe ili bademe.

0 komentari:

Objavi komentar