utorak, 26. siječnja 2016.
Oljina torta
Sastojci:
KORE:
-3 pudinga od jagoda ili malina
-90 gr seckanih oraha
-15 kasika secera
-15 belanaca
FIL:
-15 zumanaca
-15 kasika secera
-5 kasika vode
-250 gr maslaca
-100 gr mlevene plazme
I JOS TREBA:
-200 gr cokolade za kuvanje
-250 ml slatke pavlake
Priprema:
5 belanaca umutiti sa postepenim dodavanjem 5 kasika secera.Umuceni belancima dodati jedan puding i lagano izmesati.Smesu sipati u okrugli oleh precnika 28 cm na cije smo dno raspodelili 30 gr seckanih oraha.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-16 minuta.Tako spremiti i preostale dve kore.
FIL:
Zumanca umutiti sa secerom a pri kraju dodati i vodu.Kuvati na pari a zatim kada dobijete potrebnu gustinu,skloniti sa vatre i ohladiti.U ohladjeni fil dodati umuceni maslac i mleveni keks. Slatku pavlaku umutiti,a cokoladu istopiti.Sloziti kore jednu pored druge,tako da orasi budu gore,zatim svaku koru premazati sa trecinom istopljene cokolade i ostaviti da se cokolada stegne.
Prvu koru staviti na tacnu,preko cokolade premazati trecinu fila,a onda i trecinu slatke pavlake.Staviti drugu koru i ponoviti postupak,a zatim i treci put ponoviti premazivanje.Ukrasiti slagom ili vec po ukusu.
Posluživanje:
Ohladiti pre sluzenja.
0 komentari:
Objavi komentar