Bistre supe se prave od raznog mesa ( govedje , telece ili zivinsko ) . Ovo je domaca supa ., okrepljujuce jelo !
Potrebno:
1 1/5 kg mesa ( govedjeg ili juneceg ; kostoleta i rebro )
1 veci selen (celer )
1 luk
3 vece mrkve
2 manja paradajza
safran
vegeta
petrusin
papar
voda
Priprema:
1 Odvojite potrebne namirnice .
2. Meso oprati, iskidati na vece komade
3. Staviti u lonac za supu i naliti potrebnu kolicinu vode ,
4. Dodati luk koji ste predhodno prepolovili i prepekli na vrucu plotnu .
5. ( Luku skinuti samo prvu koru )
6. mrkvu , selen i ostale zacine
7. pa pustiti da se kuva .
8. Kada je meso gotovo, supu procjediti, dodati noklice i zakuvati .
9. Meso servirati posebno, a
10. vrucu supu sipsti u supjeru i posuti petrusinom .
Posluživanje:
Sluziti vrelo ! Supu sa noklicama kao prvo jelo a zatim leso meso sa krompir pireom i paradajz sosom sa kaparima . Uz ovakav obrok mozete posluziti dobro pivo !
Prijatno
0 komentari:
Objavi komentar