nedjelja, 31. siječnja 2016.

Plazma kugle




Sastojci:
-300 gr mljevenog plazma keksa;
-50 ml ruma;
-100 ml soka po želji;
-250 gr margarina za kreme;
-250 gr šećera u prahu;
-200 gr čokolade za kuhanje;
-60 gr prženih mljevenih lješnjaka;
-50 gr kokosa + malo za posipanje;
-50 gr žele bombona;
-malo ulja za sjaj čokolade.



Priprema:
Plazma keks preliti sa rumom i sokom. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu. Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli. Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona. Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne. Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.

Posluživanje:
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju...

0 komentari:

Objavi komentar