petak, 22. siječnja 2016.
Cheesecake
Chessecake na način koji ja pravim, opisan u detaljima, za one koji su tražili recept.
Sastojci:
Podloga:
-300gr mlevenog keksa
-10gr vanil šećera
-190gr maslaca ili margarina
Beli fil:
-450gr sira
-400gr slatke pavlake
-250gr šećera u prahu
-15gr želatina u prahu
-5 kašika vode za želatin
Višnja preliv:
-450gr višanja
-300 gr soka
-100 gr šećera
-25gr želatina
-7 kašika vode za želatin
Priprema:
Podloga: Mleveni keks, vanil šećer i maslac (koji se otopi u mikrotalasnoj ili na šporetu) dobro sjediniti i utisnuti u kalup promera 28cm. Ostaviti da se hladi u frižideru, dok ne spremimo fil od sira.
Fil od sira: prvo pripremiti želatin, staviti u posudu pet kašika vode zajedno sa 15gr želatina. Ostaviti sa strane da nabubri (gornja slika) U jednu posudu umutiti 400gr slatke pavlake, a u drugu sjediniti 250gr šećera u prahu sa 450gr sira. Dobro umutiti oba fila i dodati želatin (koji je prethodno otopljen u mikrotalsnoj ili na tihoj vatri na šporetu, donja slika na koraku dva). Fil premazati preko podloge od keksa i opet stvaiti u frižider.
Preliv od višanja: pripremiti 25gr želatina kao u prethodnom koraku. Višnje i šećer zajedno sa sokom staviti da prokuva. Dovoljno je da vri oko 10-tak minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati želatin. Ostaviti da se prohladi, pa preliti preko fila od sira. Vratiti u frižider i ostaviti da se stegne.
Cheesecake, napravljen na ovaj način, je dovoljno da odstoji tri sata u frižideru.
Koristila sam ove proizvode:
slatku pavlaku
sir
želatin
0 komentari:
Objavi komentar