Mali zalogaji deserta kakvog možete samo poželjeti u vruće ljetne dane s notom likera u podlozi okus je koji ste sigurno zavrijedili.
Sastojci:
Za podlogu:
- 160 g čokolade
- 160 g poprženih lješnjaka
- Za kremu:
- 1 Parfe krema Dolcela
- 500 ml mlijeka
- 2-3 žlice žlice likera (Amareta)
- 100 g krem sira
- oko 300 g svježih malina
Za preljev:
- 150 g Džema brusnica Podravka
- malo vode
- 1-2 žlice likera
Priprema:
Za podlogu grubo sameljite lješnjake. Čokoladu otopite na pari, umiješajte lješnjake i smjesu odmah stavite u kalupe (8 komada) Ø 8 cm koje ste posložili na podmetač prekriven papirom za pečenje.
Površinu poravnajte i sve dobro ohladite (da se čokolada stisne). U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme, sir i liker te miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) oko četiri minute. Kremu odmah ulijte u kalupe i ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se dobro ohladi. Na vatri otopite džem, dodajte liker i toliko vode da dobijete umak. Ohladite ga prije serviranja.
Posluživanje:
Ohlađenu parfe slasticu izvadite iz kalupa i poslužite sa svježim malinama i voćnim umakom.
Savjet:
Kalup prije upotrebe malo nauljite, a na isti način možete pripremiti parfe tortu te je poslužiti s umakom i voćem po želji.
0 komentari:
Objavi komentar