ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Parfe tortice s malinama


Mali zalogaji deserta kakvog možete samo poželjeti u vruće ljetne dane s notom likera u podlozi okus je koji ste sigurno zavrijedili.



Sastojci:
Za podlogu:
  • 160 g čokolade
  • 160 g poprženih lješnjaka
  • Za kremu:
  • 1 Parfe krema Dolcela
  • 500 ml mlijeka
  • 2-3 žlice žlice likera (Amareta)
  • 100 g krem sira
  • oko 300 g svježih malina

Za preljev:
  • 150 g Džema brusnica Podravka
  • malo vode
  • 1-2 žlice likera



Priprema:
Za podlogu grubo sameljite lješnjake. Čokoladu otopite na pari, umiješajte lješnjake i smjesu odmah stavite u kalupe (8 komada) Ø 8 cm koje ste posložili na podmetač prekriven papirom za pečenje.
Površinu poravnajte i sve dobro ohladite (da se čokolada stisne). U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme, sir i liker te miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) oko četiri minute. Kremu odmah ulijte u kalupe i ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se dobro ohladi. Na vatri otopite džem, dodajte liker i toliko vode da dobijete umak. Ohladite ga prije serviranja.

Posluživanje:
Ohlađenu parfe slasticu izvadite iz kalupa i poslužite sa svježim malinama i voćnim umakom.

Savjet:
Kalup prije upotrebe malo nauljite, a na isti način možete pripremiti parfe tortu te je poslužiti s umakom i voćem po želji.

0 komentari:

Objavi komentar