srijeda, 3. veljače 2016.

Bijela Truffle Torta





Sastojci:
Kora:
  • 3 komada Jaja
  • 65 g Secera
  • 45 g Brasna
  • 1 kasicica Vanilija ekstrakt
  • Krema:
  • 300 ml Slatke pavlake
  • 350 g Bijele cokolade
  • 250 g Mascarpone sira ili krem sira(Philadelphia),sobna temperatura
  •  DODAJ U POPIS ZA KUPNJU




Priprema:
Kalup za tortu od 20 x 20 cm (8 inch) puterom pomastiti i posuti malo brasna. Zagrijati rernu na 180 C (350F). Ugrijati slatku povlako do tacke kljucanja i preliti je preko cokolade (isjeckane ili cokoladne kapljice ali kvalitetnije). Polako promjesati i ostaviti da se potpuno ohladi. Mikserom umutiti jaja,secer i vaniliju najmanje 3 minute da vam se jaja/smjesa udupla.Zatim dodati brasno i rucno umjesati da se smjesa ujednaci. Istresti u kalup i peci 15-17 minuta uglavnom da vam cackalica ili noz kad zabodete bude suha kad izvadite. Ostaviti koru da se dobro ohladi. Umutit kremasto sir pa rucno umjesati u ohladeni cokoladni ganache. Istresti na ohladenu koru i staviti u frizider a najbolje preko noci da se torta ohladi tj.stvrdne. Tortu ukrasiti vocem po zelji.

0 komentari:

Objavi komentar