subota, 16. siječnja 2016.
Tutti frutti: KOLAČ KOJI SE NE PEČE
Sastojci:
fil
-8dcl mlijeka
-8žlica brašna
-8kom jaja
-4žlice šećera
-1 vanilija
-20dkg margarina
-10dkg čokolade za kuhanje
-5žlica sitnog šećera
-0,5kg keksa petit
Priprema:
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl. U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno idalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili). Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mkserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom). U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu. Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta.NNa tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako
tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo otopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks. Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.
Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na pari i staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.
www.coolinarika.com







0 komentari:
Objavi komentar