subota, 16. siječnja 2016.
SLANA ROZEN TORTA
Dugo sam bila skeptična prema slanim tortama s rozen korama jer same kore su nekako neukusne, pretanke i krute za filovanje. Ali, kad sam probala posnu slanu rozen tortu iznenadila sam se kako može biti ukusna i lepo predjelo na slavi. Ovog puta kod mene je mrsna varijanta i sasvim dobro se ponaša pri sečenju, a i ukusna je.
Sastojci:
-1 pakovanje slanih rozen kora
-300 ml majoneza
-200 ml kisele pavlake
ili
-200 g krem sira
-300 g praške šunke u listovima
-50 g kačkavalja za rendanje
Priprema:
Sjediniti majonez s kiselom pavlakom ili sirom i sve dobro promešati. Na tacnu staviti prvu koru i premazati je s 2 kašike fila. Poredjati listove šunke i njih premazati u tanjem sloju filom. Dovoljna je 1 kašika. Preklopiti drugom korom i postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke. Po vrhu gornje kore ne premazati fil već je pritisnuti nekim težim predmetom da se kore lepo spoje s filom. Ostaviti je bar 2 sata u frižideru. Nakon toga premazati gornju koru filom i narendati kačkavalj. Seći na kocke i poslužiti. Meni je šunka bila u debljim listovima, nisam obraćala pažnju kako je seku, te sam utrošila 6 kora od 7 koliko ih ima u pakovanju. Torta se istog dana može lepo seći. Ovog puta sam koristila kiselu pavlaku, malo je sočnija, a sledeći put ću probati s krem sirom. Mogao bi i feta sir da da posebnu aromu predjelu.







0 komentari:
Objavi komentar