nedjelja, 17. siječnja 2016.
Limun cheesecake
Kremast i limunast cheesecake...trebam li još nešto reći? :D
Sastojci:
LIMUN CHEESECAKE
-200g Digestive keksa
-100 g maslaca
-1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka ( 410g )
-350g punomasnog krem sira
-sok 2 velika svježa limuna
PRELJEV OD JAGODA
-250 g jagoda
-60 g šećera
-1 žlica Gussnel Dolcela
-6 žlica vode
Priprema:
Samljevene Digestive kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok radite kremu.
U veliku zdjelu stavite kondenzirano mlijeko, dodajte sir i umutite zajedno dok ne bude kremasto.
Dodajte sok 2 limuna ( jako je bitno dodati sok oba limuna zbog čvrstoće kreme ), promješajte i pričekajte nekoliko minuta dok se smjesa malo ne učvrsti. Smjesu izlijte u kalup i ohladite preko noći ( minimalno 5 sati )!
PRELJEV OD JAGODA
Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gussnel razrijedite sa malo vode i umiješajte u jagode te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Smjesu usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja prelijte svaki komad hladnim preljevom.
Posluživanje:
Izvadite tortu iz kalupa i stavite je na pladanj.
Najbolje je ako je iz hladnjaka izvadite prije posluživanja.
0 komentari:
Objavi komentar