utorak, 19. siječnja 2016.

Turski kadaif


Svake subote na jednoj grckoj TV daje se emisija o turskoj kuhinji, tacnije o slatkisima…redovno je gledam, oni imaju fantastican izbor kolaca…Prosle subote su spremali ovakvog kadaifa…


Sastojci:
-1 pakovanje (500 gr) kadaif
-1/2 kg fstaci/pistaci
-250 gr. putera
-1 kg. secera
-vode da se secer prekrije (oko 700 ml.)
-2 limuna



Priprema:
Puter otopite. Rezance rasposlajte na sto i isprskajte ih puterom. Pola njih stavite u pravouganu tavu i dobro pritisnite rukama. Stavite iseckane pistacije. Odozgo stavite drugi sloj kadaifa i opet pritisnite ili rukama ili necem drugom (oni su imali jednu plocu velicine kao i tavu) i dobro ga nabijte. Stavite da se pece na 150 C nekih tridesetak min. ( ja ga volim kada se malo zacrveni). Serbet pripremite tako sto cete skuvati secer i vodu 7-8 min., stavite limun iseckan na kruzice i ostavite ga da se ohladi.
Treba da bude mlak kadaif, mlak serbet i zalivajte malo po malo, ne sve odjednom.

Posluživanje:
moji su bili odusevljeni…kombinacija sa fstakom je izvrsna…

0 komentari:

Objavi komentar